Bekledning

Bekledningen er som regel den aller viktigste delen av utstyret i situasjoner der det kreves mye. Riktig bekledning for forholdene og arbeidsoppgavene er helt essensielt. Klær handler om komfort, men også om sikkerhet, overlevelse og muligheten til å gjennomføre oppdrag og oppgaver.

Josi Tech er forhandler av et bredt spekter av bekledning for ekstreme og krevende forhold og situasjoner.

Produktkategorier – bekledning

Mosquito Head Net - finmasket hodenett

Hodeplagg

Hodet er viktig – ta vare på det

Gå til hodeplagg

jakker

Jakker

Finn riktig jakke

Gå til jakker

Overlevelseponcho

Ponchoer

Praktiske ponchoer

Gå til ponchoer

bukser

Bukser

Velg riktig bukser

Gå til bukser

Riot Gloves - spesialhansker

Hansker

Varme og beskyttelse til hendene

Gå til hansker

design_wool_ikon

Gensere

Gensere for alle forhold

Gå til gensere

Velg riktig BEKLEDNING

Riktig bekledning er helt essensielt

Klær har mange funksjoner som skal fylles. Først og fremst skal bekledningen gi beskyttelse mot fiendtlige omgivelser av alle slag – enten det er vær og klima eller menneskeskapte utfordringer som er som stiller de største kravene til klærne.

Hva slags oppgaver og arbeid du skal utføre er selvsagt også avgjørende ved valg av bekledning.

Josi Tech har spesialbekledning til mange anledninger – enten det er redningsoperasjoner, ekspedisjoner, militæroppdrag eller krevende arbeid på sjøen for å nevne noe.

Noen av klærne egner seg også svært godt til mer ordinært friluftsliv, som jakt og fiske, båtsport eller vinterfriluftsliv.

Andre av klærne er spesielt designet for profesjonelt mannskap i forsvaret eller nødetatene.

Ulike former for arbeid stiller ulike krav, det som er viktig er at bekledningen er av høy kvalitet i forhold til de funksjonene den skal fylle.

Bekledningen er ofte den absolutt viktigste delen av utrustningen og spiller en avgjørende rolle for sikkerheten og muligheten til å gjennomføre en arbeidsoppgave, ett oppdrag eller ekspedisjon.

Mange elementer kan inngå i en bekledningen, blant annet:

  • Hjelmer
  • Vester
  • Verneutstyr
  • Støvler
  • Undertøy
  • Hodeplagg
  • Jakker
  • Bukser
  • Regntøy
  • Belter

Bekledningsfysiologi

Riktig bekledning er lang mer enn mote, form og farger. Bekledningsfysiologi er en egen vitenskap. Forskningen på bekledning var til å begynne med fokusert på militær bekledning. Max Rubner (1854–1932), som var fra direktør ved Institut der Kaiser-Wilhelm-Gesellschaft i Berlin, var den første som benyttet vitenskaplige metoder til å studere samspillet mellom menneskekroppen og tekstiler.

Etter andre verdenskrig er bekledningsfysiologi blitt et viktig forskningsområde når det gjelder å utvikle klær til idrett, friluftsliv, industri, romfart, dykking, oljeleting og så videre.

Bekledningsfysiologi er vitenskapen om hvordan den menneskelige organisme fungerer når den iføres beskyttende og dekkende lag av tekstil, skinn, plast osv. Forskningen er utpreget tverrfaglig. I utgangspunktet ble det forsket mest på hygieniske forhold ved bruk av – opprinnelig på ull, bomull og lin. Senere har også utforming og konstruksjon vært i fokus. Klærnes funksjonelle egenskaper er viktige, spesielt varme- og fuktighetsregulering.